20.07.2024

Камерън Диас загърби киното, за да прави екологично вино

След като направи повече от 40 филма в Холивуд за две десетилетия, Камерън Диас тихо се оттегли от актьорството през 2014 година. Оттогава 48-годишната Диас се преоткрива – потапя се в света на грижата за себе си (написа „Книга за тялото“ и „Книга за дълголетието“) и наскоро стана майка и предприемач. През 2019 г. Диас роди дъщеря Радикс от съпруга си Бенджи Мадън, а през юли тя основа винарската компания „Avaline“.

Диас и нейната приятелка и бизнес партньорка Катрин Пауър излязоха с идеята за „Avaline“, след като разбраха колко добавки са открити в повечето традиционни вина. Компанията оценява виното си като „чисто“, произведено от екологично грозде и съставки, които според уебсайта й са „без излишни екстри“ като сулфити, оцветители, странични животински продукти или ненужна захар.

Според говорител на „Avaline“ двойката е инвестирала собствен капитал, както и такъв на външни инвеститори, и е прекарала две години в разработването на екологичното вино, което струва около 20 долара бутилката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *