Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика Последни новини Свят

„Ню Йорк Таймс”: Тръмп няма шанс да оспори изборите

Президентът на САЩ Доналд Тръмп може да обяви кандидатурата си за президентските избори през 2024 г., веднага щом опонентът му Джо Байдън бъде обявен за победител в надпреварата през 2020 г., пише в. „Ню Йорк Таймс“, позовавайки се на източници от Белия дом.
Според вестникът това може да се случи, след като щатите удостоверят резултатите от изборите. Според предварителните данни Байдън печели в достатъчно щати, за да събере необходимите 270 електорални гласа, но преброяването на гласовете на места все още продължава.

В същото време, според вестника, Тръмп няма ясен план да оспори резултатите от изборите, въпреки че отказа да признае поражение и заведе дела в няколко щата.

„Той знае, че всичко е приключило“, каза един от съветниците на Тръмп пред вестника.

Съдилищата в Мичиган, Джорджия и Пенсилвания разглеждат исканията на щаба на Тръмп за масирана измама с изборите, които настоящият президент изказа в Туитър. Държавните служители твърдят, че не е имало големи нередности на изборите. Министерството на вътрешната сигурност също заяви, че няма данни за загубени, пропуснати или променени гласове в нито един от щатите.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *