Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика Последни новини Свят

Вучич: Сърбия цени подкрепата на България и добрите отношения с нея

„Сърбия и България имат добри отношения, много по-добри от останалите в региона“, каза той
Сръбският президент Александър Вучич заяви днес, че Сърбия оценява подкрепата, оказана от България в процеса на присъединяване към ЕС, предаде МИА.

Според пресслужбата на сръбския президент, той е казал днес на прощалната среща с българския посланик в Белград Радко Влайков, че „Сърбия и България имат добри отношения, много по-добри от останалите в региона“, поздравявайки президента. Румен Радев и премиерът Бойко Борисов.

„Сърбия оценява подкрепата, оказана от България в процеса на присъединяване към ЕС,“ каза Вучич на срещата.

Президентът Вучич и посланик Влайков изразиха увереност, че икономическите връзки ще бъдат укрепени, както и сътрудничеството във всички области от общ интерес, и заявиха, че търговското сътрудничество почти се е удвоило през последните години.

Те също така отбелязаха, че завършването на магистралата от София до границата между двете страни, както и газопровода „Балкански поток“, ще бъде от най-голямо значение, се казва в изявлението.

Вучич подчерта също подчерта значението на сътрудничеството чрез четиристранния формат, т.е. Висшия съвет за сътрудничество на Сърбия, България, Румъния и Гърция. За него то е много важно за развитието на добросъседските отношения и насърчаването на политика на мир и стабилност в региона, както и за социалното и икономическо развитие.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *