Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Най-четени

Принц Хари заведе дело срещу британски вестник за клевета

Принц Хари съди издателя на британския вестник „The Mail on Sunday“ за клевета.

Съпругата му Меган съди същото издание за нарушаване на авторски права и защита на информация.

Според няколко британски таблоида Хари е завел дело срещу „The Associated Publishers“ за клевета в края на ноември заради статия във в. „The Mail on Sunday“, публикувана през октомври. В нея се твърди, че принцът е загубил връзка с британските морски сили за специални операции Роял маринс, за които отговаряше, докато изпълняваше задължения към кралския двор.

Хари беше военнослужещ 10 години, преди да стане високопоставен член на кралското семейство с официални задължения към него. Той беше назначен на церемониалната длъжност почетен капитан във военноморските сили от кралицата през 2017 г., но трябваше да се откаже от титлата в рамките на споразумението, сключено през март, когато се премести да живее в САЩ със съпругата и сина си, пешдава БТА. Тогава медиите на Острова писаха, че наследникът на Лейди Ди е разстроен, че трябва да се откаже от военните си задължения.

Меган води дело срещу същия издател за статии, публикувани в „The Mail on Sunday“ през 2019 г., в които са включени части от писмо до баща ѝ от 2018 г.

Принц Хари, който е шести по ред за наследяване на престола, многократно се е оплаквал от отношението на медиите към семейството му. Той е казвал, че това е една от основните причини да напусне Великобритания.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *