Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени

Пияна шофьорка на „Порше Кайен“ уби друг водач

Пияна шофьорка уби с поршето си друг водач в София, съобщиха от прокуратурата. По искане на Софийска градска прокуратура съдът взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемата 40-годишната Р.Б. за извършено от нея престъпление.

Жената е привлечена към наказателна отговорност за това, че на 17.12.2020 г. около 22.50 часа в София при управление на лек автомобил, марка „Порше“, модел „Кайен Турбо С“, движейки се по ул.“Бойчо Бойчев“ в посока от бул.“Президент Линкълн“ към ул.„Суходолска“, в района на №83, нарушила правилата за движение, като при платното за движение с две пътни ленти навлязла в лентата за насрещно движение без да контролира непрекъснато управлявания от нея автомобил и предизвикала катастрофа с насрещно движещия се лек автомобил, марка „Фолксваген“, модел „Поло.

В резултат на това тя по непредпазливост е причинила смъртта на водача на фолксвагена, както и средна телесна повреда на пътника в него. Шофьорката е извършила престъплението в пияно състояние. Разследването по досъдебното производство продължава. Това е пореден случай на грубо нарушаване на правилата за движение по пътищата при управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол, в следствие на което загиват невинни граждани.

В тази връзка по-рано през годината главният прокурор Иван Гешев отправи към законодателната и изпълнителната власти експертни предложения за изменение на Наказателния кодекс, чието приемане би спомогнало за ограничаване на извършването на този вид престъпления.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *