Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Последни новини Свят

Италия удължи националната карантина до 15 януари

В Италия националната карантина се удължава до 15 януари. До тогава ще бъде в сила и забраната за придвижване между 20-те области на страната, освен по работа и здравословни или други неотложни причини.

Сегашните мерки срещу Covid-19, който изтичаха на 6 януари, когато е последният ден от коледните и новогодишни празници, се заменят от нови правила, които влизат в сила от 7-и до 15-и този месец. След това, съобразно коефициента на разпространение на заразата, правителството ще излезе с нов декрет.

След дълги дебати правителството реши мерките от 7-ми до 15 януари да се тълкуват като мост към следващия декрет.

Дотогава остава забраната да се пътува между областите. Без този уикенд, магазини и заведения ще работят до 18 часа , вечерният час остава от 22 до 5 часа сутринта.

Да се излиза от къщи ще става пак с декларация и по уважителна причина. Може да се ходи на гости, но не повече от двама души с до две деца до 14 годишна възраст.

Учениците от гимназиалния курс ще се завърнат в училище не както бе предвидено в четвъртък, а от 11 януари, тъй като надделя натискът на областни управители и на Демократическата партия в правителството.

Така в област Кампания дистанционното обучение ще продължи до 25 януари, а в областите Венето, Фриули-Венеция Джулия и Марке – до края на този месец.

До момента срещу Covid-19 са ваксинирани близо 180 000 души, голямата част от които медицински персонал.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *