Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Проф. Кантарджиев: До август ще имаме 1,5 милиона ваксинирани

Много напреднала за одобрение е ваксината на AstraZeneca, от която ще има повече. В най-добрия сценарий до август ще имаме 1,5 милиона ваксинирани“. Това обясни директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев. Засега количествата, които ЕС е заявила за България, са повече от това, от което имаме нужда, обясни проф. Кантарджиев.

Работещите в Националния център ще бъдат ваксинирани след една седмица.

Проф. Кантарджиев е категоричен, че страничните реакции от ваксините срещу COVID-19 са същите, като страничните реакции от грипната ваксина.

Попитан за руската ваксина и възможно ли е страната ни да я закупи, Кантарджиев обясни, че за да бъде регистрирано едно лекарство в Българи, производителят трябва да подаде документи. За момента обаче страната ни нямала нужда, защото ЕК е поръчала за България достатъчно.

Относно изборите, проф. Кантарджиев заяви, че е възможно да се проведат. И отново препоръча хората да спазват мерките дотогава.

Той коментира и мъжкото хоро в Калофер. Хората се възмутиха. Отменят се олимпиади, състезания, в които са инвестирани милиони, каза Кантарджиев.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *