20.07.2024

Tesla достигна рекордно ниво през първата търговска сесия през 2021 г.

(Ройтерс) – акциите на Tesla Inc се повишиха до рекордно ниво през първата търговска сесия през 2021 г., като удължиха миналогодишния повече от осем пъти скок, който й помогна да стане най-ценният производител на автомобили в света.
Компанията в събота надмина целите на Wall Street за годишни доставки на автомобили, но пропусна с 450 единици целта на главния изпълнителен директор Илон Мъск за половин милион автомобила през 2020 г.
Бързото нарастване на акциите беше подкрепено от пет последователни тримесечия на печалба, което помогна на производителя на електрически автомобили да се открои в световната автомобилна индустрия, която стана свидетел на спад в продажбите, тримесечни загуби и прекъсвания на веригата за доставки. „Ние увеличаваме прогнозите си, за да отразим по – високите доставки през Q4 и съобщенията за силно търсене на модел Y в Китай, което също предполага по-високи бъдещи доставки“, се казва в клиентска бележка от анализаторите на J. P. Morgan.
Брокерската компания също повиши целевата си цена за Tesla до $ 105 от $ 90. Средната цел на стрейт за акции е $424,5, което е с $319 под текущата цена на търговия, според Refinitiv.
Тесла обаче е изправена пред трудната задача да увеличи производството. Доставката му досега беше подкрепена от новия завод в Шанхай, единственият завод, който в момента произвежда автомобили извън Калифорния.
„Лошата новина е, че за да отговори на това търсене на компанията трябва бързо да изгради нови фабрики в Остин, щата Тексас, и Бранденбург, Германия“, – каза Джийн Мюнстер, управляващ партньор Loup Ventures.
„…Увеличаването на производството е трудно и ще бъде една от най-важните теми на Tesla през 2021 г., заедно със статута на FSD (Full Self-Driving).
Акциите на компанията, която се присъедини към референтния индекс S&P 500 през декември, се повишиха с 5,4% до $743,74 в началото на търговията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *