Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Политика Последни новини Свят

Лукашенко нарече времето на управлението си „ера на стабилност“

Президентът на Беларус Александър Лукашенко смята, че времето, в което той е ръководил страната, ще остане в историята като ера на стабилност, мир и справедливост.

„Ерата на Лукашенко? Каква ще бъде дефиницията: Ерата на Лукашенко – ера на стабилност, мир и справедливост“, каза беларуският лидер в интервю за ТВ канал „Русия-1“.

Той сподели, че изпраща изминалата година с чувство на надежда и си поставя сериозни цели за бъдещето.

„Изпращаме годината, но имаме големи цели, защото това е краят на петилетката. Пред нас е нова петилетка, трябва да я планираме и да решим проблемите и въпросите, които ще бъдат определени на Всебеларуското народно събрание“, обясни той.

Лукашенко подчерта, че икономическите причини са в основата на всяка криза, поради което на икономиката трябва да се обърне специално внимание.

„След всички избори имаме такава криза. Тя е свързана с политиката, но в основата е икономиката. Ако икономиката ни се развива нормално, поне като тази година, за нас нито бъдещето, нито 23-та, 25-та година ще са страшни“, каза той, отговаряйки на въпрос дали вярва, че политическата криза в страната е приключила.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *