Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика Последни новини Свят

Втори ден на обвинения от демократите срещу Доналд Тръмп

Американският Сенат се събра на заседание за втория ден от процеса за импийчмънт срещу бившия президент Доналд Тръмп, предадоха агенциите.

Основните фигури в процеса от страна на демократите и юристите на Тръмп имат общо по 16 часа, за да изложат аргументите си.

През целия втори ден от заседанието говориха демократите и излагаха доводите си в подкрепа на импийчмънта.

Конгресмен Джейми Раски от Мериленд постави началото на заседателен ден номер две от процеса с реч, в която обвини Тръмп, че е абдикирал от задълженията си като върховен главнокомандващ.

„Доказателствата ще ви покажат, че бившият президент Тръмп не беше невинен наблюдател“, каза демократът. „Доказателствата ще покажат, че той без никакво съмнение е подбудил метежа от 6 януари. Те ще покажат, че Тръмп е изоставил ролята си на върховен главнокомандващ и е станал върховен главноподстрекател на опасен метеж.“

Конгресмен Ерик Суолуел от Камарата на представителите, демократ от Калифорния, посочи, че Тръмп е похарчил милиони долари за агитационни реклами, в които е пропагандирал неверни твърдения за изборни измами и е насърчавал хората да протестират на 6 януари.

Конгресмен Хоакин Кастро, демократ от Тексас, заяви, че бившият президент е заплаха за демокрацията, защото е хвърлил съмнение върху валидността на резултатите от ноемврийските президентски избори в САЩ.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *