Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес Най-четени Общество Свят

Зукърбърг иска Facebook да „причини болка“ на Apple

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг иска компанията му да „причини болка“ на Apple заради предвижданите промени и ограничения в събирането на данни през iOS 14. Спорът между двата ИТ гиганта започва да прераства и в персонален между техните лидери – Зукърбърг и Тим Кук, съобщава Wall Street Journal.

Според източници на вестника, по време на среща със служители на Facebook, Зукърбърг е изразил поредица от критики по адрес на Кук. От изказването му става ясно, че Зукърбърг е недоволен от Кук още от 2018 г., когато беше скандалът с Cambridge Analytica и събирането на лични данни на милиони потребители в социалната мрежа.

Още тогава Кук критикуваше Facebook за допуснатия пропуск. Зукърбърг е споделил, че според него коментарите на Кук са били „изключително повърхностни“ и „нямащи нищо общо с истината“.

Очаквано, сегашният спор между двете компании, допълнително влошава отношенията. Твърди се, че по време на разговорите със служителите Зукърбърг е заявил още, че иска компанията му „да причини болка“ на Apple.

Източниците казват, че Зукърбърг приема атаките срещу Facebook лично. Говорител на компанията обаче отрича това пред Apple Insider.

Представителят на социалната мрежа казва, че спорът между лидерите на компаниите не е на лична основа, а е „за бъдещето на свободния интернет“. Според Facebook твърденията на Apple, че прави новите ограничения, за да осигури защита на личните данни, не са верни, а целта е повече печалба. Apple е отказала коментар по темата.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *