Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

30% от заведенията у нас няма да отворят врати на 1 март

От Сдружението на заведенията обявиха награда за всеки, който предостави снимки на министъра на здравеопазването или на членове на оперативния щаб, заснети в заведение. Провокация ли е това от страна на ресторантьорите и готвят ли се да отворят на 1 март? Отговор на този въпрос даде Емил Коларов – председател на Сдружението на заведенията.

„Едно отваряне на заведение не е толкова лесно. Трябва сериозна подготовка на обектите, които дълго време са били затворени. Това отваряне е и много скъпо. Искрено се надяваме това обещание на министър-председателя да бъде спазено“, заяви той.

30% от заведенията у нас няма да отворят врати на 1 март. А причината, по думите на собствениците им, е, че има масови фалити заради пандемията. Ресторантьори изразиха притесненията си, че заради наближаващата трета вълна и това отваряне може да бъде отложено.

От Сдружението апелираха към здравните власти да обяснят каква е разликата между заведенията в хотелите и тези, извън тях. Ресторантьорите питат и защо те не влизат в групата на отворените обекти. Още едно такова отваряне и затваряне и 50 процента от бранша ще фалира, обясни Коларов.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *