Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

Ангелов: Доволен съм от темпа на ваксинацията, постигаме добър резултат

Здравният министър проф. Костадин Ангелов даде брифинг пред ВМА, където даде повече информация за ваксинационния процес.

Има сериозен наплив на желаещи хора да се ваксинират, отчитаме този момент, каза Ангелов. За мен е по-добре да чакат хората за ваксинация, отколкото да чакат пред спешните кабинети или да чакат линейка.

Ваксинационните центрове ще работят и в събота и неделя. Здравният министър призова всички, които желаят да се ваксинират, да следят публикациите на сайтовете на областните управители. Обсъжда се възможността за зелени коридори. Доволен съм от темпа на ваксинацията, постигаме добър резултат, каза Ангелов.

Информационната система за записване за ваксиниране вероятно ще стартира на 3 март.

Лошо е, че хората чакат навън, говорил е с тях, като засега е отхвърлена възможността за организирането на ваксинационен център в някоя от столичните зали, като по-работеща е опцията с повече пунктове на повече места в столицата. Всяка една ваксина е подходяща за ваксиниране, хората над 55 години могат да се ваксинират с ваксината на „Астра Зенека“, увери министър Ангелов.

Личните лекари теоретично могат да започнат да ваксинират от понеделник, някои и сега го правят.

Във ВМА до момента са ваксинирани около 450 души, непрекъснато идват граждани, имаме достатъчно ваксини, заяви директорът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски.

Уточни, че има 3 леки алергични реакции, но не е имало случай някой да се откаже от втората доза на ваксинация.

По-рано Ангелов посети РЗИ-София и няколко болници в столицата, където провери организацията на имунизационния процес в лечебното заведение.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *