Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Любопитно Общество

Йодът снижава смъртността от Covid-19

Борбата с пандемията от коронавирус все още продължава и последните данни показват, че страните от Далечния изток са с най-добри резултати. Само 29 души от общо 6 милиона население са починали в Сингапур, което експертите приписват на един мощен минерал – йод.

А именно, населението на тази част на света е известно с консумацията на големи количества йод, което повишава имунитета и води до невероятни резултати не само в Сингапур, но и в околните страни, водени от Япония.

Това е в пълно съответствие с изследване, проведено в Националния център по ревматология в Нидерландия. Екип, ръководен от професор д-р Верхесен, анализирайки данните за броя на жертвите в света, причинени от Covid-19, стигнал до заключението, че количеството на приема на йод оказва значително влияние върху смъртността. Като пример той цитира епидемиологични данни, показващи, че настоящата пандемия от Covid-19 в Япония и други страни, известни с високия си прием на йод, бележи много ниска смъртност в сравнение с други страни.

Йодът трябва да се поглъща с храната и се съдържа най-вече във водорасли, морски риби и готварската сол. Дневният прием на йод трябва да бъде от 1,5 милиграма до 2,4 милиграма на човек.

Оптималният прием на йод може да се превърне в своеобразна „ваксинация“, която рязко намалява риска от развитие на болестта, заключават учените.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *