Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Travel Бизнес Бизнес Изборът на редактора

Австралия предлага евтини полети, за да стимулира туризма

Близо един милион австралийци ще могат да летят на половина цена, за да опознаят огромния остров континент по силата на правителствен план, чиято цел е да възобнови вътрешния туризъм, след като международните граници остават затворени заради пандемията от Ковид-19, предаде Франс прес.

Премиерът на Австралия Скот Морисън обяви днес, че правителството ще отдели 1,2 милиарда австралийски долара (778 000 евро), за да субсидира около 800 000 самолетни билета до по-отдалечените от големите градове региони, които са силно зависими от международния туризъм.

Целта е да насърчат австралийците да пътуват през ваканцията си до популярни дестинации като Големия бариерен риф, свещеното за аборигените скално образование Улуру и плажовете на Златното крайбрежие.

Предлагат се 13 дестинации.

Външните граници на Австралия са затворени от година, за да се спре разпространението на коронавируса в страната. В началото на март тази мярка бе удължена с още три месеца.

Преди пандемията международният туризъм осигуряваше всяка година приходи от около 45 милиарда австралийски долара (30 милиарда евро).

Мащабен план за подпомагане на заетостта позволи вече година да се запазят милиони работни места в страната, но срокът му изтича в края на март.

Хиляди хора, работещи в най-засегнатите от пандемията сектори, най-вече туристическия, се опасяват, че ще останат без работа.

Тези билети на половин цена ще се предлагат от април и правителството се надява, че австралийците ще подкрепят сектора.

Инициативата бе приветствана от затруднение авиокомпании Куонтас (Qantas) и Върджин Острейлиа (Virgin Australia), но други представители на сектора я смятат за недостатъчна.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *