Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Общество Последни новини

Акция на КАТ следи за неправилното пресичане

Стартира поредната акция на „Пътна полиция“. Фокусът този път е върху отнемането на предимство на пешеходците, както и върху неправилното пресичане.

Данните на МВР са тревожни и стряскащи. Една трета от смъртните случаи миналата година са именно на пешеходна пътека. От МВР обещаха и засилени проверки на жп прелезите в страната, където също зачестяват инцидентите.

„Цифрите са стряскащи по отношение на загиналите пешеходци за миналата година. 94 са пешеходците, които са блъснати на пешеходна пътека и са загинали на пътното платно, това е близо една трета от всички загинали. Имаме над 5000 писма от цялата страна, в които са отправени препоръки не само за пешеходните пътеки, но и за знаковото стопанство, както и за други нередности, които трябва да бъдат отстранени от стопанина на пътя“, заяви главен инспектор Николай Крушарски от „Пътна полиция“.

Санкцията за шофьорите при отнемане на предимство на пешеходна пътека е 50 лева и отнемане на точки. За неправилно пресичане глобата е от 20 до 50 лева.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *