Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show

Лейди Гага на 35 и трънливата корона на успеха

От появата си на голямата сцена с нейното „Poker Face“ през 2008 г. и грабвайки награда „Грами“ на мига, Лейди Гага е всичко друго в света на музиката, но не и стандартна. Нейните маски, станали актуални много преди коронавирус пандемията, ексцентричните ѝ визии, костюми, прически, песни и видеа винаги „крещят“ и не оставят безразличен никой, който ги е виждал. Единственото, което може да се каже, че остава константа при Гага, е нейният талант. Макар че и той вечно прелива от една област в друга, расте и завладява и киното, като представя палитра от образи, които никой друг изпълнител в миналото или на съвременната сцена не може да представи. Така е защото Гага е просто несравнима.

Без значение дали я обичате, или мразите, дали я слушате, или превключвате радиостанцията, когато започне нейно парче, дали гледате с отворена уста новото ѝ видео, или изключвате телевизора, има неща за Лейди Гага, които си струва да знаете.

Както обикновено, зад маските се крият най-ревниво и болезнено пазените тайни и пътят към славата е осеян с трънливи пътеки…

Стефани Джоан Анджелина Германота се ражда на 28 март 1986 г. в Ню Йорк. Майка ѝ се казва Синтия, а баща ѝ Джо. Джо Германота, президент на фирмата GuestWifi, има голяма заслуга за прекарването на безжичен интернет в хотелите в САЩ.

Стефани има по-малка сестра Натали. Тя става дизайнер и казва, че също винаги се е обличала ексцентрично, но не чак колкото сестра си. Като малки бащата на двете момичета не гледал с добро око на ексцентричните тоалети и често им се карал.

Когато е на 4 години, Стефани започва да свири на пиано по настояване на майка си. Синтия я карала да стои на пианото по един час всеки ден, без значение дали ще свири, или не.

Първото ѝ представление е, когато участва в пиеса в първи клас. Тя сама изработва костюма си от алуминиево фолио и закачалки.

От 11-годишна работи с един вокален педагог – Дон Лоурънс. Запознава с него, след като племенникът на Дон чува Стефани да си пее в един бутик в Ню Йорк и решава да я свърже с чичо си.
Стефани учи в едно от най-старите частни девически училища в Манхатън, докато там са ученички още Парис Хилтън и Каролин Кенеди. Докато учи там, Стефани е единствената възпитаничка, която работи след училище. Тя е сервитьорка в закусвалня. Още през първата година в гимназията Стефани става част от банда, която свири класически рок парчета на Led Zeppelin и U2.

След гимназията Германота е сред 20-те приети студенти в престижен нюйоркски колеж по изкуствата, но там никак не се чувства на място. Напуска още след втория семестър. По-късно Гага казва за този период от живота си, че е е усещала, че сама може да научи повече за изкуството, отколкото в колежа. Не е ясно точно каква роля е изиграл и фактът, че докато учи в това учебно заведение, някой от нейните съученици създава Facebook групата „Стефани Германота, ти никога няма да бъдеш известна“. Умираме си да видим лицето на създателя на тази група сега!

Когато е на 19 години, Стефани всъщност прави уговорка с баща си да напусне колежа и семейния им дом и ако до една година не е подписала договор със звукозаписна компания, да се върне в колежа.

Нещата не ѝ потръгват по най-добрия възможен начин. Стефани е отхвърляна от много прослушвания с обяснението, че има страхотен глас и талант, но няма нужната визия за бизнеса. Нещо, което по-късно е много добре застъпено във филма „Роди се звезда“.

След като се изнася от семейното жилище, си наема малък апартамент в Долен Ийстсайд, работи като танцьорка в един от клубовете там.

Успява да сключи договор със Sony като текстописец и прави песни за Бритни Спиърс, Фърги, New Kids On The Block, The Pussycat Dolls.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *