Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Travel Бизнес Бизнес Любопитно Най-четени

Tesla започва да приема плащания в Bitcoin

Tesla вече започна официално да приема Bitcoin, като разплащателен метод за закупуване на превозни средства, след като инвестира в криптовалутата само преди няколко седмици.
Миналия месец Tesla обяви, че е променила инвестиционната си политика, за да започне да добавя криптовалута и златото към холдинга си. Компанията потвърди, че промяната в политиката включва инвестиция от $1.5 милиарда в Bitcoins.

Заедно с голямата инвестиция в Bitcoin, Tesla също обяви, че иска да започне да приема криптовалутата, като платежен метод. Няколко седмици по-късно, изпълнителният директор Илон Мъск обяви, че Tesla ще приема и плащания в Bitcoin.
Цената на Bitcoin се покачи след първоначалното изявление на Tesla през февруари, а цената се покачи с още $1,000+ след второто изявление на компанията.
За Tesla, решението се очаква да помогне продажбите, като привлече към марката някои от хората, които направиха състояние с криптовалутата.

Въпреки това, автомобилният производител е критикуван за това, че се противопоставя на мисията си инвестицията в Bitcoin поради високата употреба на енергия, свързана с добиването на криптовалута, поддържането на blockchain и правенето на транзакции.
От друга страна, някои твърдят, че Bitcoin всъщност може да се окаже просредник за инвестициите във възобновяема енергия, тъй като зелените източници на електроенергия ще станат по-евтини от източниците, задвижвани с изкопаеми горива.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *