Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Любопитно Най-четени

Почина рапърът DMX

По-известният като DMX американски рапър Ърл Симънс почина на 50 години в Ню Йорк. В съобщение на семейнстото на музиканта се казва, че той е починал в болница. Миналата седмица DMX бе хоспитализиран след сърдечен пристъп, вероятно причинен от свръхдоза.

DMX се смята за един от най-успешните рап изпълнители в историята на САЩ, продал 23 млн. копия от записите си. Общо 5 негови албума са били номер едно в класацията Billboard 200 в САЩ. Три пъти е номиниран за „Грами“.

Нюйоркският рапър превръщаше песните си в енергични, увлекателни разкази за престъпленията и съперничеството в подземния свят и сложните „герои на улицата“ и наелектризираше сцената на „гангстерския рап“ през 90-те години.

Роденият през 1970 г. Симънс, прекарал част от детството си в домове заради епизоди на домашно насилие, се озовава в центрове за задържане като тийнеджър и в затвор – като възрастен заради различни престърления. През 90-те години кариерата му навлиза в разцвет, а в края им вече пее на „Уудсток“ пред 200 хил. души. Взима сценичното си име от дръм-машина, използвана в рапа и други стилове.

По същото време е и актьорският му дебют; скоро след това стига до главна роля в трилъра „Открити рани“ (2001 г.), където играе заедно със Стивън Сегал. Играе и в екшъна „Ромео трябва да умре“ (2000 г.), дебют на режисьора Андржей Бартковяк, създал „Открити рани“.

Пред списание GQ разказва, че изучава Библията и се моли на Бог преди всеки концерт. „Да изпълняваш пред хора е много повече от това да си надрусан. Това е много над всичко, което може да пресъздадат наркотиците.“

DMX обаче имаше проблеми с наркотиците, както и с правосъдието. През 2017 г. се призна за виновен пред федерален съд за избягване на данъци за 1.7 млн. долара между 2000 и 2005 г. и е осъден на година затвор. Арестуван е бил за жестокост към животните, безразсъдно шофиране, притежание на наркотици и огнестрелни оръжия и нарушаване на условията на пробация.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *