Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Football Най-четени Спорт Спортове

Всички английски клубове се оттеглиха от Суперлигата

Всички английски клубове решиха да се оттеглят от Европейската Суперлига.

„Челси“ беше първият клуб, който реши да напусне турнира, но „сините“ обявиха новината последни. С най-ранно официално становище излязоха от „Манчестър Сити“, които бяха последвани от „Тотнъм“, „Арсенал“, „Ливърпул“ и „Манчестър Юнайтед“, пише gong.bg.

Ето какво написаха от футболните клубове:

„Арсенал”: „В резултат на това, че се вслушваме във Вас и в по-широката футболна общественост през последните дни, ние се оттегляме от предложената Суперлига. Допуснахме грешка и се извиняваме за нея”.

„Ливърпул”: „Футболен клуб „Ливърпул” може да потвърди, че нашето участие в предложените планове за формиране на Европейска Суперлига е прекратено.​ През последните дни клубът получи представителства от различни ключови заинтересовани страни, както вътрешно, така и външно, и бихме искали да им благодарим за ценния принос”.

„Манчестър Юнайтед”: „Манчестър Юнайтед няма да участва в Европейската Суперлига. Вслушахме се внимателно в реакциите на феновете ни, правителството на Обединеното кралство и други заинтересовани страни. Оставаме отдадени на работата с други от футболното общество, за да излезем с устойчиви решения на дългосрочните предизвикателства пред играта”.

„Тотнъм”: „Съжаляваме за безпокойството, причинено от предложението. Смятахме, че е важно нашият клуб да участва в разработването на евентуална нова структура, която се стреми да осигури по-добре финансовата честна игра и финансовата устойчивост, като същевременно предоставя значително по-голяма подкрепа за по-широката футболна пирамида. Ние вярваме, че не трябва да стоим на едно място и че спортът трябва постоянно да преразглежда състезанията и управлението, за да гарантира, че играта, която всички обичаме, продължава да се развива и вълнува феновете по целия свят. Бихме искали да благодарим на всички онези поддръжници, които представиха своите обмислени мнения“. Това заяви президентът на „Тотнъм” – Даниел Леви.

„Челси”: „Както бе съобщено по-рано тази вечер, футболен клуб „Челси” може да потвърди, че е започнал официалните процедури за оттегляне от групата, разработваща планове за Европейска Суперлига. След като се присъединихме към групата в края на миналата седмица, сега имахме време да разгледаме въпроса изцяло и решихме, че продължаващото ни участие в тези планове няма да бъде в най-добър интерес на клуба, нашите привърженици или по-широката футболна общност”.

Висшата лига и ФА са категорични, че няма да накажат клубовете, влезли в Суперлигата, но ще бъдат предприети директни действия срещу самите собственици.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *