Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Любопитно Най-четени

Дженифър Гарнър с номинация за „интернет Оскарите“

Актрисата Дженифър Гарнър, певицата Били Айлиш и южнокорейската кей-поп група BTS са номинирани за годишните награди „Webby“, известни също като „интернет Оскар-и“, съобщава „Hollywood Reporter“
Сред останалите знаменитости с номинации в многобройните категории за отличията са Тревър Ноа, Карди Би, Megan Thee Stallion, Дуа Липа, Кевин Бейкън, Шакил О’Нийл, Роб Гронковски, Райън Рейнолдс, Мартин Лорънс, Джеймс Кордън, Леброн Джеймс, Стивън Колбер, Крис Еванс, Джон Мeйър и Александрия Окасио-Кортес, член на Камарата на представителите на САЩ.

Сред компаниите „Google“ води по номинации с 22 на брой. Следват HBO с 20, Comedy Central с 19, „Condé Nast“ с 16, „National Geographic“ с 15 и Spotify с 14. CNN и ViacomCBS са с по 11 номинации, а „Washington Post“, „Disney“ и Netflix – с по девет.

Като признание за креативните и новаторски начини, по които хората останаха свързани през изминалата година, използвайки интернет, наградите „Webby“ добавят нова група от категории за виртуални и дистанционни събития.

„От създаването си наградите „Webby“ са честване на вдъхновяващи интернет таланти. Тазгодишните номинирани са повече от новатори. Въпреки всички премеждия през изминалата година те са открили нови, креативни и вълнуващи начини да използват своите платформи, за да помогнат на хората по света да останат свързани“, се посочва в изявлението, направено от Клеър Грейвс – президент на организацията, която връчва отличията.

Отличията се присъждат в десетки категории, сред които за сайтове, реклама и медии, онлайн видео, мобилни сайтове и приложения, социални медии.

Носителите на 25-ите годишни призове, които се присъждат от Международната академия за дигитални изкуства и науки, и на отличията „Гласът на публиката“, определяни от „жури“ от интернет потребители, ще станат известни на виртуална церемония на 18 май. Водеща на наградното шоу ще бъде Джамила Джамил.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *