Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Политика Правителство

ИК на ГЕРБ решава кога да върне мандата за кабинет

Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще заседава днес, за да реши кога да върне проучвателния мандат за съставяне на правителство и дали да предложи проектокабинета на ГЕРБ-СДС да бъде гласуван в парламента.

Опитът на ГЕРБ да проведе разговори с двете поканени политически сили „Демократична България“ и „Има такъв народ“ се оказа неуспешен, след категоричния им отказ да участват в политическите консултации за бъдещ кабинет. Кандидатът за премиер в проектокабинета ГЕРБ-СДС Даниел Митов отчете:

„Ние направихме сериозен, открит опит да призовем партиите, с които имахме намерение да разговаряме, за разговори по отношение на конкретни политики и възможности за съставяне на кабинет, който да поеме отговорност за управлението на страната, която знаете не е лесна. Отказът от диалог не е политическо поведение, което може да бъде поддържано дълго време. Няма да има предвидим политически процес, няма да е ясно какво могат да очакват българските граждани в следващите месеци“.

ГЕРБ не получи заявена подкрепа от нито една друга политическа сила в 45-ия парламент и в близките дни се очаква държавният глава Румен Радев да връчи втори проучвателен мандат на следващата по големина партия – „Има такъв народ“, за съставяне на правителство.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *