Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Любопитно Най-четени

Кралица Елизабет II: Великобритания ще излезе от пандемията по-силна, по-здрава и по-устойчива

Великобритания ще излезе от пандемията по-силна, по-здрава и по-устойчива. Това заяви по време на традиционната си реч в парламента кралица Елизабет II. Тя представи политиките и програмата на британското правителство за следващата година, а заради ограниченията за COVID-19 официалното събитие в Лондон се проведе без обичайната помпозност.

Това бе първото официално обществено задължения на Кралицата след смъртта на съпруга ѝ принц Филип.З

„Моята отговорност е да представя план за възстановяване на националната икономика от пандемията, за да постигнем това, правителство ще представи повече възможности във всички части на Обединеното Кралство, подкрепяйки бизнеси и икономическия растеж“, започна традиционната си реч кралица Елизабет II.

Тя заяви, че правителството ще осигури допълнително финансиране в подкрепа на Националната здравна служба (NHS), а министрите ѝ ще внесат законодателство, което да позволи на NHS да „въвежда иновации и да възприема технологиите“.

Пациентите ще получават по-индивидуални и превантивни грижи по-близо до дома.

„Правителството иска да работи в областта на психичното здраве, затлъстяването и рака, ще бъдат внесени предложения за реформа на социалните грижи“, допълни монархът.

Втората част от речта ѝ бе свързана с плановете на правителството да инвестира в националната инфраструктура и да я подобри.

„Ще бъде разширено покритието на мобилните 5G мрежи, както и законодателство в подкрепа на гаранцията за умения през целия живот, за да се даде възможност на хората да имат достъп до висококачествено образование“, добави кралица Елизабет II.

Тя допълни, че ще има законопроект за контрол на субсидиите в подкрепа на бизнеса, ново законодателство за опростяване на обществените поръчки в публичния сектор, както и осем нови свободни пристанища, за да се създадат центрове за търговия и да се подпомогне възстановяването на общностите.

„Правителството ще гарантира, че публичните финанси ще се върнат към устойчив път, след като икономическото възстановяване е сигурно“, добави тя.

Кралица Елизабет II обърна специално внимание на загубеното време в образованието по време на пандемия.

Правителството също така ще помогне на повече хора да притежават собствено жилище, като същевременно „ще подобри правата на тези, които наемат“, заяви тя.

Регулатор за безопасност на сградитеКралицата обясни, че министрите ще създадат нов Регулатор за безопасност на сградите, за да гарантират, че „трагедиите от миналото никога няма да се повторят“, което е препратка към пожара в Гренфел през 2017 г.

„Правителството ще предприеме мерки за справяне с расовите и етническите различия“, категорична е тя.

Министрите ще внесат и законодателство за намаляване на бюрокрацията в доброволческия сектор, освобождавайки допълнителни средства за „добри каузи“.

Правителството ще инвестира в нови екологични отрасли, за да създаде повече работни места.

Кралицата потвърди ангажимента на Обединеното кралство за постигане на нулеви нетни емисии на парникови газове до 2050 г. и отправя поглед към срещата на върха в Глазгоу по-късно тази година, както и законодателство за хуманно отношение към животните.

Монархът добави, че правителството ще играе водеща роля в областта на безопасността в интернет за всички, особено за децата, като същевременно ще се възползва от предимствата на свободното и сигурно интернет пространство.

Това е продължение на по-ранните коментари в речта относно въвеждането на допълнителен гигабайтов широколентов достъп до домакинствата в цялата страна.

Правителството ще ръководи световните усилия за възстановяване от пандемията, когато ще бъде домакин на срещата на върха на Г-7.

„Ще предостави помощ там, където има най-голяма нужда за намаляване на бедността и облекчаване на човешкото страдание, ще помогнем на 40 млн. момичета по света да получат образование“, обясни тя.

Кралицата завърши речта си с думите: „Моля се благословията на Всемогъщия Бог да почива върху вашите съвети.“

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *