Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Здраве Изборът на редактора Общество

Горещините са опасни за хората със сърдечно съдови заболявания, пийте много течности

Изключителни температурни промени – след студеното време миналата седмица, тези дни – рекордни горещини и предупреждения за опасно време. Опасно най-вече за хората със сърдечносъдови заболявания. По темата в БНТ „Денят започва“ гостува кардиологът доц. д-р Кирил Карамфилов. Той даде съвети към хората, които чакат на границата ни с Гърция в горещото време.

Да приемат голямо количество течности. Повечето чакащи влизат и излизат от колите и се получава голяма разлика в температурата. Това причинява голям стрес върху сърдечносъдовата система. Да не стоят навън в най-топлите моменти на денонощието между 11:30 и 15:30 на пряка слънчева светлина.

Хората, които най-много трябва да внимават в горещото време са тези със сърдечносъдови и белодробни болести. Това не са само възрастните, но и децата.

При тези две групи компесаторните възможности на организма не са толкова големи, колкото при един развит организъм, допълни кардиологът.

Доц. д-р Карамфилов допълни, че има още една група, която трябва да е по-внимателна в това време – хората с хронични заболявания. Според него това са хора, които имат отношение към своето здраве и са информирани какво трябва да правят.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *