Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Кабинетът гласува промени в наредбата за ТЕЛК

Хората с необратими увреждания ще получават пожизнен ТЕЛК, без да е необходимо на всеки три години да се преосвидетелстват. Тази промяна в Наредбата за медицинската експертиза ще приеме служебното правителство днес.

Ще бъде променена и методиката за индивидуалната оценка на потребностите за хората с увреждания, така че да отговаря на последните промени в Закона за личната помощ. Те определят часовете лична помощ според степента на зависимост.

Правителството ще освободи от длъжност заместник-председателя на държавна агенция „Разузнаване“ Ангело Прокопиев. Той заема поста от 2015 година. Промени ще се направят и в управителния съвет на така наречения „Сребърен фонд“ за устойчивост на пенсионната система. По закон в него участват финансовият и социалният министър.

На президента ще бъде предложено да издаде указ за изменение и допълнение на длъжностите по въоръжените сили и националната служба за охрана, които изискват висши военни звания.

Правят се също предложения за освобождаване от длъжност и на двама офицери от висшия команден състав и за удостояване с висше офицерско звание на един военнослужещ.

Ще бъдат осигурени и допълнителни разходи по бюджетите на МС и министерствата на вътрешните работи и на образованието.

Общините ще получат средства, за да компенсират родители с деца, които не са приети в държавни или общински градини поради липса на свободни места.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *