20.07.2024

Колко часа прекарваме пред мобилните приложения

Ново проучване хвърля светлина върху мащаба на увлечението на хората по смартфоните и мобилните приложения. Времето, което прекарваме с джаджите, продължава да нараства, сочат данните, предава technews.bg.

Анализаторите от App Annie са изследвали колко време прекарват потребителите на смартфони във взаимодействие с различни мобилни приложения и услуги. Оказва се много – до 4 часа на ден!

Изследването разглежда потребителите на Android, тъй като на глобално ниво има значително повече собственици на устройства с тази платформа, отколкото с iOS.

Стъпвайки на данни от девет държави (Южна Корея, Япония, Бразилия, Мексико и др.), анализаторите установяват, че около 20% от потребителите прекарват до 4 часа на ден в близък контакт със смартфоните си.

Докладът не посочва точно как се разпределя това време. Специално внимание е отделено не на социалните мрежи, както можеше да се очаква, а на мобилните игри. Неслучайно този раздел в магазина Google Play генерира най-много приходи в изброените държави.

Друг важен извод от доклада е, че през последните две години средното дневно време, прекарано на смартфон, се е увеличило с 45%. А споменатите 4 часа на ден с мобилни приложения всъщност се равняват на половината от работния ден в повечето страни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *