Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Последни новини

До 31 август се приемат документи по мярката 80/20

Агенцията по заетостта обявява краен срок до 31.08.2021 г. включително за предоставяне на всички искания за плащане и месечни отчетни документи по проект „Краткосрочна подкрепа за заетост в отговор на пандемията от COVID-19“, популярен още като мярката за запазване на заетостта 80/20. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията.

От своето стартиране до момента тази мярка подпомогна близо 3000 работодатели и самоосигуряващи се от секторите „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Туристическа агентска и операторска дейност; други дейности, свързани с пътувания и резервации“ да запазят заетостта на повече от 36 000 свои работници и служители.

За този бранш, засегнат в голяма степен от COVID-19 пандемията, предоставената от държавата подкрепа в комбинация с мярката 60/40 се превърна в 80/20, се допълва в съобщението.

Обявеният краен срок до края на август 2021 г. засяга всички работодатели и самоосигуряващи се, които са одобрени за получаване на компенсация съгласно условията на проекта. Те могат да намерят изискваните документи и информация за тяхното попълване на страницата на Агенцията по заетостта или тук.

От Агенцията по заетостта обръщат внимание, че документи, подадени след 23.59 ч. на 31.08.2021 г., няма да бъдат обект на разглеждане и няма да бъдат изплащани компенсации по тях от страна на Агенцията.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *