Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Любопитно Най-четени

Най-скъпият съдебен процес: Бил Гейтс се разведе с Мелинда

Бил и Мелинда Гейтс, съоснователите на една от най-големите частни благотворителни фондации в света, вече официално са разведени, предаде Ройтерс, като се позова на изданието „Бизнес инсайдър“.

За финализирането на процедурата по развод на семейство Гейтс се разбра от съдебни документи, до които си осигури достъп „Бизнес инсайдър“.

Бил и Мелинда Гейтс подадоха молба за развод на 3 май след 27 години брак, но обещаха да продължат съвместната си благотворителна дейност.

Основаната от семейство Гейтс фондация отпусна около 1,75 милиарда долара за справяне с коронавирусната пандемия.

Съдебният процес, при който бракът беше разтрогнат, ще влезе в историята като най-скъпият. Предходният подобен „рекорд“ бе поставен от бившата съпруга на основателя на Amazon Джеф Безос – Макензи Безос. Гейтс е един от петте най-богати бизнесмени в света, като богатството на семейството му се оценява на 130 милиарда долара.

65-годишният основател на „Майкрософт“ и 56-годишната Мелинда обявиха развода си с туитове след 27 години брак. Тогава стана ясно, че Мелинда е започнала да се консултира с бракоразводни адвокати още през октомври 2019 г. Това е по същото време, когато „Ню Йорк Тайм“ разкри, че Бил се е срещал няколко пъти с финансиста Джефри Епщайн, който се самоуби в затвора миналата година, докато чакаше съдебен процес относно обвиненията в трафик на секс. Друг източник каза, че новините за развода на двойката не са „изненада“, тъй като връзките на Бил с Епщайн са били „основата на раздора“ в брака им.

„Всяко приятелство с Епщайн е повод за скандали с Мелинда. Няма начин Мелинда да е искала той да прекарва времето си с Епщайн“. Друг вътрешен човек твърди, че Мелинда се е борила с решението си да се разведе с Бил заради строгата си римокатолическа вяра и се надява да получи анулиране от Ватикана, след като гражданският им развод бъде финализиран.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *