Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес Изборът на редактора Най-четени

Биткойнът временно мина границата от 45 хил. долара

Цената на дигиталната валута биткойн достигна най-високото си ниво от средата на май в неделя и премина психологическата граница от 45 000 щатски долара (около 38 265 евро). Съвсем наскоро цифровата валута се обезцени леко на платформата за търговия Bitstamp с около един процент до почти 44 000 долара в сравнение с предходния ден, предава DPA.

В началото на август курсът на биткойнa беше подложен на известен натиск. Преди това обаче той се беше възстановил за кратък период от време от около 30 000 до почти 43 000 долара. Техническата перспектива се подобрява забележимо, обясни пазарният анализатор Тимо Емдън от Emden Research.

Особено краткосрочно ориентираните инвеститори са били в настроение за покупки. Не на последно място ръководителят на Tesla Илон Мъск, който преди около две седмици за пореден път обяви евентуалното завръщане на криптовалутата в Tesla, вероятно е предизвикал положително настроение на пазара. Рискове обаче продължава да има, предупреди експертът. Регулаторният въпрос на пазара остава дългогодишен проблем. Съвсем наскоро – преди няколко дни новият ръководител на американската Комисията за ценни книжа и борси (SEC) Гари Генслър изказва част от плановете си по отношение на крипто пазара в интервю за Bloomberg. Генслър поясни, че определено количество регулации ще осигурят по-нататъшното приемане на цифровите валути във финансовия свят.

Що се отнася до криптовалутите като цяло, общата тенденция напоследък отново се повишава. Втората по стойност валута етерът поскъпна с 3,5% до 3191 долара, пети пореден ден на растеж.

Автор: Бойчо Попов, Investor.bg

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *