Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Любопитно Най-четени

TikTok измести Messenger като най-популярно приложение

Приложението за кратки видео TikTok е най-изтегляно в света през 2020 г. То отне първото място от Facebook Messenger, според компанията за цифрови анализи App Annie.

Китайската платформа за споделяне на видео е единственото приложение в топ 5 на най-популярните, което не е собственост на Facebook, отбелязва BBC. В родината си собственикът на приложението ByteDance също държи първо място с китайската версия Douyin, предава technews.bg.

Популярността на TikTok „се разпали“, след като бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се опита да го забрани в Америка. Останалите най-теглени приложения са Facebook, WhatsApp, Instagram и Facebook Messenger – все разработки на компанията на Марк Зукърбърг.

Миналата година Тръмп издаде заповед за забрана на изтеглянията на TikTok в САЩ. Администрацията на бившия президент обяви, че TikTok е риск за националната сигурност, тъй като китайското правителство има достъп до потребителските данни.

ByteDance многократно отрече обвиненията на Тръмп. След като стана президент на САЩ през януари тази година, Джо Байдън оттегли изпълнителната заповед на своя предшественик в Белия дом.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *