Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Любопитно Най-четени

Доли Партън пише първия си роман съвместно с Джеймс Патерсън

Доли Партън е пяла с някои от най-големите звезди на музиката, но досега не е имала партньорство като това с автора на бестселъри Джеймс Патерсън, съвместно с когото пише първия си роман, съобщи сайтът на сп. „Пийпъл“, цитирано от БТА.

Книгата на Партън и Патерсън, озаглавена „Run, Rose, Run“, ще бъде публикувана от издателство „Литъл, Браун енд Къмпани“ на 7 март 2022 г. Творбата е вдъхновила албум със същото заглавие, който включва 12 оригинални песни и ще излезе едновременно с нея.
„Изключително се вълнувам около издаването на първия ми роман, написан съвместно с великия Джеймс Патерсън. Имам и нов албум, който ще излезе заедно с книгата“, казва Доли Партън за „Пийпъл“.

„Всички нови песни са написани въз основа на героите и ситуациите в романа. Надявам се книгата и песните да ви харесат толкова, колкото на нас ни беше приятно да ги сътворим!“, допълва кънтри звездата.

Макар и създаването на художествена литература да е ново начинание за кънтри звездата, тя вече има няколко мемоара зад гърба си, последният от които е Songteller: My Life in Lyrics, отбелязва azcheta.com.
Други изненадващи и много успешни колаборации на Джеймс Патерсън пък са тези с президента Бил Клинтън в книгата „Къде е президентът?“ (2018) и с групата Guns N“ Roses в Sweet Child O“Mine. Писателят има над 380 милиона продадени книги и рекорд на „Гинес“ за най-много бестселъри на New York Times

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *