Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Свят

Белият дом: Байдън поема пълната отговорност за случващото се в Афганистан

Властите във Вашингтон бяха съвсем наясно, че талибаните могат да поемат контрола над Афганистан, но не си представяха, че това ще стане толкова бързо. Това заяви съветникът на президента Джо Байдън по национална сигурност Джейк Съливан.

Президентът на САЩ Джо Байдън поема пълна отговорност за всичко, което се случва в момента в Афганистан, и за решенията, взети от американското правителство. Президентът поема отговорност не само за решението за изтегляне на американските войски в Афганистан, но и за „целия хаос, настъпил по време на евакуацията“, както и за цялото „кръвопролитие, което се случва в момента“ в Афганистан“.

„Първо, бих искал да кажа, че при вземането на решението за оттеглянето на американските войски бяхме съвсем наясно, че има възможност талибаните да поемат контрола над Афганистан. Но никой, нито президентът Байдън, не е очаквал това да стане толкова бързо“, съобщи още Съливан.

САЩ могат да наложат санкции и пълна изолация на Кабул от международната общност с цел да принудят талибаните да спазват ангажиментите си относно ситуацията в Афганистан, допълни още Съливан.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *