23.07.2024

Продължават проверките на такситата по морето през лятото

За последните три месеца, които съвпадат с активния летен сезон, в Бургас са проверени 149 таксита и са съставени 9 акта, каза изпълнителният директор на Автомобилната администрация Бойко Рановски.

По време на проверките са установени таксиметрови автомобили, които не са минали годишен технически преглед, водачи, които нямат удостоверение за психологическа годност и удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил.

Във Варна, каза Бойко Рановски, проверените таксита са над 400, а съставените актове – 15:

„Тук нарушенията са основно изчакване на спирки на Градския транспорт, на места, необозначени за стоянки на таксиметрови автомобили. Имаме случаи на установен таксиметров автомобил, в който не е поставена информация за цените. Водачи извършват таксиметров превоз без валидно свидетелство за управление във Варна. Имаме два случая на таксиметрови автомобили, които нямат разрешение за извършване на таксиметров превоз. В тези два случая сме наложили принудителна мярка – спиране от движение на автомобилите“.

Към Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ са постъпили и оплаквания на пътници.

„Основно са за неиздаване на касови бележки. Според пътуващите – цена, по-висока, отколкото е трябвало. В повечето случаи ги проверяваме заедно с колегите от НАП“.

За БНР от Автомоблина администрация уточниха, че проверяват и камионите, пренасящи житни култури, тъй като в много случаите те се претоварват, което крие риск инциденти на пътя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *