Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес Изборът на редактора

Байдън се стреми да направи половината от всички нови превозни средства електрически до 2030 г.

Президентът Джо Байдън подписа заповед, целяща да направи половината от всички продажби на нови превозни средства в САЩ електрически до 2030 г. Този ход бе направен с подкрепата на най-големите производители на автомобили в САЩ.

Администрацията също предложи нови стандарти за емисиите от превозни средства, които ще намалят замърсяването до 2026 г., като се започне с 10 % увеличение на строгостта на критериите за автомобили модел 2023 г.

Действията са част от по-широкия план на Байдън за борба с промените в климата, в този случай чрез таргетиране на емисиите от автомобили и камиони, като същевременно правителството работи за превръщането на САЩ индустриален лидер, докато Китай се опитва да доминира пазара на електрически превозни средства.

„Най-голямото нещо, което се случва тук е осъзнаването, от страна както на работниците, така и на бизнеса, че това е бъдещето. Не можем да чакаме,“ каза Байдън пред репортери в Белия дом.

Таргета от 50 %, който не е законно обвързващ, спечели подкрепата на американските и чуждестранните производители на автомобили, които заявиха, че постигането ѝ ще изисква милиарди долари в държавно финансиране.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *