Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Свят

Близо 60 процента заетост в интензивните отделения в Гърция

Близо 60 процента от леглата в интензивните отделения в цяла Гърция са заети, а през последните 10 дни хоспитализациите са скочили с 29,44 на сто, съобщи гръцкият патолог Хараламбос Гогос, който е и преподавател в Университета по медицина в Патра, съобщава в. „Катимерини“.

На остров Крит заетостта в интензивните отделения е 96,5 процента, заяви той пред журналисти на брифинг за ситуацията с пандемията. По думите му по-голямата част от хоспитализираните хора не са ваксинирани.

„Докато не постигнем необходимото ниво на имунитет, което може да се окаже над 80-85 процента, ние трябва стриктно да спазваме индивидуалните мерки за защита“, каза Хараламбос Гогос, който е и член на комисията на здравното министерство за КОВИД-19.

Четвъртата вълна на пандемията се разпространява по целия свят заради Делта варианта на вируса, който се открива в 85 процента от всички нови случаи, отбелязва „Катимерини“.

Снощи гръцките власти съобщиха за нови 3625 случая, спрямо 3273 новозаразени в четвъртък. Броят на смъртните случаи скочи вчера на 30 от 20 предходния ден, сочат последните данни на Националната организация по обществено здраве.

Така общият брой на заразените в страната от началото на пандемията достигна 554 055 души, а броят на смъртните случаи – 13 328.

Интубираните пациенти вчера бяха 296 души, спрямо 286 предходния ден.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *