Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Свят

Уволнение заплашва училищни служители в Словения, ако откажат да се тестват за ковид

В Словения учебната година започва след седмица и Министерството на образованието изпрати писмо, в което се посочва, че служителите могат да бъдат уволнени, ако откажат да бъдат тествани за COVID-19.

„Всички служители на училища, тези, които ги посещават, тези, които са били ваксинирани и тези, които са били тествани, трябва да имат PCR тест, а тези, които не са били ваксинирани или които не са се разболели, ще трябва да бъдат тествани всяка седмица“, заявяват от словенското образователно министерство.
Неоправдания отказ от тестване ще се счита за нарушение на трудовите задължения, което означава, че служителите ще получат предупреждение за уволнение или ще започне процедура по уволнение, а същото ще се отнася и за служителите, които отказват да носят защитна маска“, се казва още в писмото.

Съгласно препоръките, ако ученикът не носи маска, не трябва да му се забранява влизането в класната стая, но родителите ще трябва да бъдат уведомени за нарушението и случаят ще бъде предаден за проверка.

Унгария започва производство на „Спутник V“ догодина

В Словения епидемиологичната ситуация се влоши. През последните 24 часа са регистрирани 508 новоинфектирани, 98 пациенти са хоспитализирани, 19 от които са в интензивни отделения.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *