Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Дончева: ИТН и неговият лидер Слави Трифонов не желаеха да има правителство

В предаването „Още от деня“ по БНТ Татяна Дончева, каза че партиите на промяната не са определящи за избора на правителство нито в предишния, нито в сегашния парламент. „Съществено място, решаващо значение за излъчване на правителство имаше ИТН. ИТН и неговият лидер Слави Трифонов не желаеха да има правителство. ДБ и ИБГНИ имаха всичкото желание да има правителство“.

Този, който ще излъчва правителство, този който получи мандата, този, който е първа политическа сила ви сервира един списък с лица, в деня след провеждане на изборите, без да прави никакви консултации с никого и в този парламент виждате една цяла групичка, доста свързана с определени среди, с които не е желателно да бъде свързано правителството, вие нямате никакъв ход, освен да намигнете многозначително, заяви Дончева. „Следващият списък, който той представи беше абсолютно несъстоятелен с хора, които не могат да се справят със задачите си. И какво трябваше да направят ДБ и ИБГНИ – да приемат да има правителство, независимо от хората в него? Отговорността за пълната катастрофа на първия и на следващия опит на Слави Трифонов е изцяло негова и действията му нямат никакво логично обяснение освен с пълно нежелание да има правителство. Защо и как? Ние ще разберем в близко бъдеще“.

Никакви политически субекти не можеха да направят нормални разговори със Слави Трифонов, категорична е Дончева. „Ние сме направили всичко възможно, за да дадем възможност на депутатите от ИТН да могат да формират реално решение в самата парламентарна група, но ако те не могат или не искат да го направят, защо хвърляте вината върху нас?“
Разговори в политиката се водят навсякъде – и в офиси, и в парламента и т.н, така се прави в целия свят, обясни Дончева. „И който се опитва да каже друго, просто ви манипулира“.

Българските избиратели трябва да разберат, че Слави Трифонов и ИТН не са носители на никаква промяна, категорична е Дончева. „Гледай какво правя, а не какво ти говоря“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *