Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес Най-четени

Тримесечните приходи на Zoom надхвърлиха 1 млрд. долара за първи път

Акциите на Zoom спаднаха с 12% при продължителна търговия в понеделник, след като производителят на софтуер за видео разговори отчете печалби за второто тримесечие, които надминаха очакванията на анализаторите, но показаха бавен растеж спрямо предходното тримесечие, предава . Приходите на американската компания за второто тримесечие на 2021 г. за първи път надхвърлят 1 млрд. долара, се казва в съобщение за пресата, публикувано на уебсайта на услугата за видеоконференции в понеделник.

Според данните, приходите на компанията са се увеличили с 54% на годишна база през тримесечието, което приключи на 31 юли. За сравнение, през предходното тримесечие приходите са нараснали с 191%. „Брутният марж се разшири до 74,4% от 72,3% през предходното тримесечие. Наличието на нов капацитет на центровете за данни се възползва от брутния марж на компанията през тримесечието, както и от по-ниското използване през лятото“, каза Кели Стекелберг, финансов ръководител на Zoom.

През тримесечието Zoom обяви намерението си да придобие софтуерния доставчик на облачен център за контакт Five9 за 14,7 милиарда долара. Сделката идва след като Zoom спечели милиони нови потребители след появата на коронавирус и компаниите побързаха да разрешат онлайн срещите, което повиши акциите на Zoom.

Освен това Zoom обяви наличието на Zoom Events, което дава възможност на организациите да провеждат първокласни онлайн срещи. Zoom заяви, че инвестира в производителя на софтуер за събития Cvent, тъй като Cvent се стреми да стане публично достояние чрез сливане с компания за придобиване със специално предназначение. „Сега Zoom разполага с 2 милиона места за облачната телефонна услуга Zoom Phone, в сравнение с 1,5 милиона три месеца по-рано“, каза Стекелберг.

Компанията увеличи прогнозата си за годината, тъй като броят на случаите на коронавирус се увеличи, включително от „Делта“ варианта на Covid-19, а някои компании забавиха плановете си за отварянето на офисите. За пълната финансова година Zoom заяви, че предвижда коригирана печалба от 4,75 до 4,79 долара на акция и 4,005 милиарда до 4,015 милиарда долара приходи.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *