Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Последни новини

Бойкот на мерките в Слънчев бряг: Заведения работят и след 23 часа

В три от общо пет проверени заведения на територията на най-големия черноморски курорт у нас – „Слънчев бряг“ са били открити нарушения на новите мерки. Това показа среднощна проверка на екипите на РЗИ и полицията.По време на проверките две от нощните заведения са били пред затваряне, но в три от тях собствениците не са се съобразили с новите мерки и са продължили работа и след 23 часа, каза главният секретар на РЗИ Бургас Мариана Кофинова пред БНР.

„Извършвала се е дейност в обектите след 23 часа, като не е имало никакво желание от страна на собствениците и ли управителите на обектите да прекратяват дейността. Съответно представителите на тези обекти са поканени официално с констативни протоколи да се явят в РЗИ Бургас за връчване на актове“.

Глобите за тези нарушения са от 500 до 2 хиляди лева, каза още Мариана Кофинова. По думите й, проверките на екипи от РЗИ Бургас и полицията продължават, като ще се действа главно по сигнали.

Междувременно здравният министър Стойчо Кацаров заяви в парламента днес: „Мерките навлизат заедно. Няма как да се изплати първо обезщетението, после да се въведат ограниченията.“

В поредица от медийни изяви председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов обвини Кацаров, че не е спазил обещанието си със здравните да влязат и социално-икономически мерки, които да компенсират бранша за загубите.

„Първо се въвеждат ограниченията, а после на базата на тях съответните министерства сключват договори с потърпевшите лица и в зависимост от броя на служителите, както и други фактори, изплащат съответните обезщетения. Няма как да стане обратното“, коментира Кацаров пред журналисти в парламента.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *