Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Последни новини Свят

Байдън обяви мащабни мерки за ваксиниране срещу коронавирус

Президентът на Съединените щати Джо Байдън обяви мащабни мерки за увеличаване на ваксинациите срещу коронавирус и подчерта, че имунизациите защитават хората от тежко протичане на болестта и влизане в болница. По данни на Белия дом около 25 на сто от пълнолетното население в страната все още не е ваксинирано. Байдън ги призова да не отлагат повече имунизирането си.

„Какво още чакате? Какво още имате нужда да видите? Направихме ваксинациите безплатни, безопасни и удобни. Ваксините са одобрени от Агенцията за контрол на храните и лекарствата на Съединените щати. Над 200 милиона американци вече си сложиха поне една доза. Бяхме търпеливи, но търпението ни се изчерпва. Отказът ви имаше последствия за всички нас. Моля ви, постъпете правилно“, каза настоятелно американският президент.

Съгласно новите федерални изисквания всички работодатели с над 100 служители трябва да гарантират, че работниците им са ваксинирани или тествани всяка седмица. Мярката ще засегне около 80 милиона души в частния сектор. Други близо 17 милиона служители в здравни заведения, които получават федерално финансиране, ще бъдат изправени пред същите изисквания.

Досега Ковид-19 е отнел живота на 650 хиляди американци и болниците в момента отново са препълнени с пациенти заради увеличаването на броя на заразяванията с варианта Делта, припомня Би Би Си.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *