Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Последни новини

Нов пункт за ваксинации ще работи през уикендите в София

Нов пункт за ваксинации срещу Covid-19 беше открит в София, в XII поликлиника в столичния район „Люлин“. Работното време е от 9 до 14 часа, като ще е отворен всяка събота и неделя.

С него ваксинационните пунктове, организирани от Столичната община, са вече 8, информира зам. кметът по здравеопазване Дончо Барбалов.

„Всички български граждани и тези, които са постоянно пребиваващи чужденци в България, имат право на безплатна ваксинация и са добре дошли. Нашата цел е да помогнем на ваксинационния процент не само в Столична община, а и за цялата страна, така че абсолютно са отворени за всички, като 8-те пункта, знаете стартирахме в търговските центрове, имаме в културния дом в жк „Дружба“, в читалище „Асен Златаров“ в квартал „Христо Ботев“. Досега почти 20 000 дози са поставени в тези пунктове, в съботи и недели“, каза Дончо Барбалов.

И днес в София и страната ще работят мобилни пунктове за имунизация срещу Covid-19.

В столицата, освен в големите търговски центрове, работи и пунктът в културния дом в „Дружба“.

Следващата седмица изнесен пункт ще заработи пред сградата на Нов български университет в квартал „Овча купел“, в който ваксини могат да получат както жителите на района, така и студенти и преподаватели.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *