Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес Любопитно Най-четени Общество

Проверяват 30 милиона коли за дефектни въздушни възглавници

Американската национална администрация по безопасност на движението извършва проверки във връзка със съмненията, че потенциално дефектни въздушни възглавници на японската компания „Taката“ могат да бъдат инсталирани в приблизително 30 милиона превозни средства, съобщи Ройтерс.

Става дума за автомобили, произведени от около 20 компании през периода от 2001 до 2019 година. Производителите са уведомени за проверките и сред тях са компаниите Honda Motor, Ford Motor, Toyota Motor, General Motors, Nissan, Subaru, Tesla, Mazda и BMW.

„Таката“ попадна в центъра на подобен скандал през 2014 г. Както установиха специалистите на регулаторните органи на САЩ, въздушните възглавници, изработени от японската компания, поради неизправност може да не се отворят правилно в случай на инцидент или да се спукат и да разпръснат по хората в автомобила малки парчета метал. В резултат на подобни инциденти в света са загинали над 20 души, а стотици са ранени. Най -малко 100 милиона превозни средства от различни марки бяха изтеглени от пазара заради дефектните въздушни възглавници и през 2017 г. компанията „Таката“ обяви процедура по обявяване на фалит.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *