Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Здраве Красота & Здраве Любопитно Най-четени

Високата консумация на натрий може да предизвика силна мигрена

По-високото ниво на натрий в урината в рамките на денонощие допринася за силни пристъпи на мигрена, сочат данните от проучване на ирански специалисти, цитирани от изданието „Medacal Express“.

Учените от Университета по медицински науки в град Исфахан са изследвали връзката между количеството на натрий и калий в урината за 24 часа и клинична картина на мигрена при 262 души.

Данните показват, че хората с по-високи стойности на натрий имат по-продължително и силно главоболие в сравнение с останалите.

По-високото ниво на веществото в урината в рамките на денонощие определено е свързано с по-дълги и силни мигренозните главоболия„, е заключението на авторите на изследването.

Те обаче подчертават, че не е установена причинно-следствената връзка и са необходими още изследвания, за да се разбере дали намаляването на приема на натрий може да облекчи симптомите на мигрена.

Основен източник на натрий в храната е готварската сол, но той се съдържа и в много други продукти, особено в богатите на протеини, като месото, пише БТА.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *