Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Travel Изборът на редактора Общество

Близо 54% от хотелиерите смятат, че няма промяна в приходите им през август

През август 50.1% от местата за настаняване у нас са предложили на своите клиенти алтернативен период за използване на направените резервации, 56.9% са имали намерение да намалят цената на пакет услуги, а 42.5% – на нощувката. Това показват данните на Националния статистически институт (НСИ).

По отношение на наетия персонал 14% от ръководителите са предприели като мярка „платен отпуск“, 10.7% – „освобождаване/съкращаване“, а 5.7% – „неплатен отпуск“. От „преминаване на непълно работно време“ са се възползвали 3.3% от мениджърите, 2.1% са предприели мярката „намаляване на възнагражденията на персонала“, а 1.7% – „дистанционна форма на работа“. Същевременно 10.1% от местата за настаняване са се възползвали от правителствените мерки за подпомагане на работодателите.

През август 53.9% от анкетираните управители посочват, че няма промяна в приходите от дейността им в сравнение с предходния месец, а 29.9% отчитат увеличение.
През следващия един месец 43.6% от мениджърите прогнозират, че ще могат да обслужат „До 100%“ от разходите за дейността със собствени средства, 36.7% – че ще успеят „До 50%“, а 19.3% от анкетираните посочват, че няма да могат да се справят сами.

По отношение на бъдещата си активност в краткосрочен план 42.3% от ръководителите смятат да продължат да работят, 32.8% – да продължат с настоящата си дейност, макар и с намален обем, 20.5% предвиждат временно да преустановят дейността си, а 3.1% прогнозират да я прекратят.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *