Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес Любопитно Най-четени

Фейсбук да се откаже от създаването на Инстаграм за деца, настояват законодатели

Законодателите в американския Конгрес настояват Фейсбук да се откаже от създаването на версия на Инстаграм за деца. Причината са притеснителни данни за психологическия ефект на социалните мрежи.

В специално писмо, изпратено до изпълнителния директор на социалната мрежа Марк Зукърбърг, сенатори изразиха загриженост за плановете на компанията да пусне нова версия на Instagram за младежи под 13 години. Те посочват, че изследванията показват вредно въздействие на социалните медии върху психиката на децата и настояха да се направят допълнителни консултации.

От компанията обаче защитават новата платформа, като казват, че според тях децата под 13 години също използват Instagram.

„Ралността е, че децата вече са онлайн и ние вярваме, че представянето на преживявания според възрастта, представени в социална мрежа, предназначена специално за тях, ще бъде много по-добре за родителите, отколкото сега“, казват от Instagram.

В неотдавнашен доклад на Wall Street Journal се посочва, че 1/3 от момичетата в юношеска възраст в Instagram са увеличили проблемите си, свързани с външния вид на тялото си, а 13% от британските и 6% от американските тинейджърки, които са имали мисли за самоубийство, посочват Instagram като причина за това.

От Фейсбук отговарят, че Wall Street Journal неправилно тълкуват данните, но в четвъртък от ръководството на социалната медия ще трябва да отговарят по въпросите за безопасността в Конгреса.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *