Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес Най-четени

Лидл забрани продажбата на цигари и тютюневи изделия в нидерландските си клонове

Германската верига супермаркети на ниски цени Лидл (Lidl) вече няма да продава цигари и тютюневи изделия в над 400 от магазините си в Нидерландия, предаде ДПА.

Тази стъпка прави Лидл първата голяма търговска верига, която изпревари забраната за продажба на тютюневи изделия в супермаркетите, обявена от правителството.

Лидл допринася активно за създаването на поколение от непушачи, съобщи компанията.

Нидерландският клон на Лидл подкрепя инициатива на някои здравни организации, чиято цел е да се даде шанс на децата да израснат без цигарен дим и да ги предпази от вредното влияние на пасивното пушене и изкушението да запалят цигара.

Правителството в Хага приветства забраната за продажба на тютюневи изделия, обявена от компанията още през 2018 година. Оттогава тя постепенно я въвежда във все повече клонове.

Надяваме се, че примерът на Лидл ще бъде последван и от други вериги супермаркети, каза пред нидерландската агенция АНП държавният секретар за здравеопазването Поул Блокхъй .

От 2024 година тютюневите продукти в Нидерландия ще могат да бъдат продавани само на бензиностанции, както и в специализирани магазини, будките за вестници и други пунктове, които имат лиценз за тази цел.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *