Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Политика Последни новини

Петков: Бъдещото управление ще е коалиционно

Целият ми бизнес беше изцяло в България. Винаги съм смятал, че данъците ни са достатъчно ниски, за да си плащам всичко в България и да не мисля за допълнителни оптимизации. Има и инвеститори, които предпочитат различни юрисдикции. Това заяви лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. Според него фокусът около казуса „Досиетата Пандора“ трябва да е друг.

Когато се знае, че офшорните компании не са нещо хубаво, а данъкът в България е малък – ние трябва да използваме това. Можем да се превърнем в портал за европейските пазари. Тук те ще плащат ниски данъци и то легално, обясни Петков.

Той коментира и части от програмата на новата си партия. КПКОНПИ трябва да започне да работи много по-силно. Имаме цялата нормативна база, но активността я няма. Ако искаме да говорим за 0 корупция, то тази агенция трябва да работи различно, каза Петков.

Ние сме много отворени за най-добрите капацитети по теми да бъдат министри. Не държим всичко да идва от нас. Най-важното е да стигнем до 121 депутата. Ще определим кой ще бъде министър-председател след разговори с всички. Аз бих поел отговорността да бъда премиер, но не бих дал това като условие, каза още бившият икономически министър.

Ние сме абсолютно наясно, че бъдещото управление е коалиционно. В коалициите трябва да има и доза компромис, каза още Петков.

Според „Продължаваме промяната“ данъците не трябва да се пипат. Те се обявяват и за смяната на главния прокурор.

Големият капацитет на Лозан Панов е в прокуратурата и смятам, че той трябва да е главен прокурор. Президентът Румен Радев също трябва да остане на поста си, коментира Петков.

Относно казуса с канадското му гражданство той коментира, че вярва, че важният момент в казуса е 21 април. Конституцията е спазена. Бих се радвал Конституционният съд да ме конституира като страна в това дело, за да представя цялата си аргументация, обясни Петков.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *