Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Президентът: Очаквам изборите да доведат до окончателно изкореняване на корупцията

„Войната по пътищата е грозна, ще препоръчам по-строги наказания“, категоричен е Радев.
Президентът Румен Радев заяви, че очаква новите избори да доведат до окончателно изкореняване на корупцията и скъсване с всякакви олигархични зависимости. Той коментира актуалната политическа обстановка по време на посещението си в Стара Загора.

„Очаквам резултатът от тези избори да доведе до окончателно скъсване с проваления управленски модел“, посочи президентът. „Обществото ни очаква институциите ни да продължат да работят в посоката на възстановяване на държавността, изкореняване на корупцията, скъсване на всякакви олигархични зависимости, отваряне на хоризонти за модерно развитие на България. Само отдаването на тази кауза, а не поставянето в ролята на инструмент на партии, на различни бизнес кръгове, може да доведе до безкористна подкрепа на българските граждани“, допълни Радев.

„Явно деянията на г-н Пеевски са по-видими отвън, отколкото в България. Това не говори добре за нашите разследващи правораздавателни органи“, каза държавният глава по повод актуалната тема с Досиетата „Пандора“.

„Войната по пътищата у нас е грозна и безнаказана. Трябва да спрем тази необуздана агресия, Това не е проблем само на Стара Загора. Ще препоръчам да се разгледа нормативната база и да бъдат предложени по-строги наказания. Механизмите за разкриване на тези престъпления също трябва да се подобрят“, коментира още държавният глава.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *