Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Политика Последни новини

Петков: Ние сме двигатели на промяната

Кирил Петков – съучредител на ПП „Продължаваме промяната“ каза днес в интервю за предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ, че политическа партия „Продължаваме промяната“ не е партия на президента, нито е продължение на „Демократична България“.

„Ние сме нова партия в центъра, която има дългосрочна задача да смени коловозите на България.

По думите му резултат от 30 % на предстоящите парламентарни избори е съвсем постижим, а най-важното е „мнозинството на почтените“ да събере 121 депутата, за да могат промените да се случват.

Петков призна, че очаква силно негативна кампания срещу „Продължаваме промяната“ до изборите от страна на „едни хора, които от години са свикнали да използват държавни пари за своя бизнес“, и чиито пари той и колегата му Асен Василев са спрели по време на предишното служебно правителство.

„Те не могат да си позволят едни независими хора като нас да имат възможността да повлияят посоката на държавата и тези 8 милиарда, които знаем, че се усвояват не по най-прозрачния начин, да бъдат спрени“, обясни Петков.

Той бе категоричен, че ако „Продължаваме промяната“ влязат в бъдещото управление, нито 1 лев няма да бъде похарчен по непрозрачен начин. „Това е основна мисия на партията. Всички политици обещават светло бъдеще, ние обаче в последните четири месеца показахме, че реално можем да действаме“, коментира Петков.

Водачите на листите на „Продължаваме промяната“ ще бъдат обявени в началото на идващата седмица, като той самият ще бъде водач на листа в София.

Кирил Петков коментира и казуса с канадското си гражданство, като заяви, че ще уважи решението на Конституционния съд.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *