Принц Хари и Меган Маркъл няма да кръстят дъщеря си Лилибет във Великобритания и вероятно ще предпочетат церемония в Калифорния, твърдят източници близки до кралското семейство, пише „Daily Mail“.

Херцогът и херцогинята на Съсекс станаха родители за втори път на 4 юни тази година, когато на бял свят се появи Лилибет Даяна Маунтбатън-Уиндзор. Меган роди дъщеричката им в Санта Барбара, Калифорния.

Преди това се предполагаше, че двойката, която нарече момиченцето на детския прякор на Кралица Елизабет, ще кръсти детето си в замъка Уиндзор в Нейно присъствие, и това ще бъде първата среща помежду им.

Запознати твърдят, че кръщенето във Великобритания е „много малко вероятно“ и вместо това двойката ще избере да кръсти дъщеря си в Епископската църква на САЩ.

За това дали кралицата ще види внучката си се заговорва, само няколко дни след като стана ясно, че принц Хари няма да се върне във Великобритания следващата седмица, за да се присъедини към брат си принц Уилям на парти в чест на покойната им майка Даяна.

Провеждането на церемонията в САЩ ще означава, че Лилибет няма да се счита автоматично за „член“ на Английската църква. Въпреки това тя може по-късно да се присъедини към църквата на Англия, ако дойде във Великобритания.

Арчи, баткото на Лилибет, беше кръстен в параклиса „Сейнт Джордж“, в Уиндзор, през 2019 г.

Тогава цялата фамилия беше заедно и пуснаха снимки, на котио всички изглеждаха щастливи.